Γνωρίζετε τι να κάνετε με τα τρόφιμα που βρίσκονται στο ψυγείο σας, στην περίπτωση μιας πολύωρης διακοπής ρεύματος; Πόσο αντέχουν χωρίς να αλλοιωθούν; Ποια τρόφιμα μπορούμε να καταναλώσουμε μετά από κάποιες ώρες και ποια να πετάξουμε; Εδώ θα βρείτε τους βασικούς κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε.

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	psigeio.jpg 
Προβολές: 24 
Μέγεθος: 29,2 KB 
ID: 1460

Εάν η διακοή διαρκέσει λιγότερο από 2 ώρες, τότε το φαγητό στο ψυγείο και τον καταψύκτη σας θα είναι ασφαλές για κατανάλωση. Όσο ισχύς είναι πεσμένη, κρατήστε τις πόρτες του ψυγείου και του καταψύκτη κλειστές όσο το δυνατόν περισσότερο, για να διατηρηθεί η ψύξη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Εάν η διακοπή διαρκεί περισσότερο από 2 ώρες, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

• Για την κατάψυξη: Ένας καταψύκτης που είναι μισογεμάτος, θα κρατήσει τα τρόφιμα με ασφάλεια έως και 24 ώρες. Ένας πλήρης καταψύκτης θα κρατήσει ασφαλή τα τρόφιμα για 48 ώρες. Μην ανοίγετε την πόρτα του καταψύκτη, αν μπορείτε να το αποφύγετε.

• Για την συντήρηση: Τοποθετήστε το γάλα, άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρέας, το ψάρι, τα αυγά, και τα περισσεύματα φαγητού σε ισοθερμικές συσκευασίες που περιβάλλονται από πάγο. Μια λύση είναι τα πακέτα από φελιζόλ.

• Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο τροφίμων για να ελέγξετε τη θερμοκρασία του φαγητού σας προτού το μαγειρέψετε ή το φάτε. Πετάξτε οποιαδήποτε τρόφιμα έχουν θερμοκρασία πάνω από 4 βαθμούς Κελσίου.

Ο μαγικός αριθμός είναι 2 ώρες. Μετά από δύο ώρες, είτε μεταφέρετε τα πράγματά σας σε ένα ψυγείο που λειτουργεί είτε πετάξτε τα. Μην το ρισκάρετε. Δεν αξίζει να αρρωστήσετε.


nfo:
Κρυφό περιεχόμενο! Πρέπει να είστε Μέλος. Σύνδεση ή Εγγραφή