Το ίδρυμα στο οποίο ανήκει η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας ενός δωρεάν διαδικτυακού ταξιδιωτικού οδηγού που θα τροφοδοτείται ελεύθερα με πληροφορίες που θα παρέχουν οι χρήστες του Ιντερνετ, στο πρότυπο της συμμετοχικής ανάπτυξης του περιεχομένου της Wikipedia.

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	wikiW.jpg 
Προβολές: 0 
Μέγεθος: 45,6 KB 
ID: 8965

Το Wikivoyage.org, το οποίο εγκαινιάζεται τη στιγμή που η δημοφιλής εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου γιορτάζει την 12η επέτειο λειτουργίας της, αριθμεί ήδη 50.000 άρθρα σε έξι διαφορετικές γλώσσες, αναφέρει το ίδρυμα Wikimedia σε ανακοίνωσή του.

"Υπάρχει τεράστια ζήτηση για πληροφορίες για ταξίδια, αλλά πολύ λίγες πηγές παρέχουν εξαντλητική πληροφόρηση χωρίς να είναι εμπορικές", υπογράμμισε η διευθύντρια του ιδρύματος Σου Γκάρντνερ.

Ένας ταξιδιωτικός οδηγός που ονομάζεται Wikivoyage και διατίθεται στο διαδίκτυο από το 2006, ο οποίος υποστηρίζεται από μια γερμανική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, διέθεσε το σύνολο του περιεχομένου του και την ονομασία του στο νέο αυτό πρόγραμμα, διευκρινίζει το Wikimedia.