Φήμες εδώ και αρκετό καιρό ήθελαν τη Nikon να ετοιμάζει μια compact digital camera που θα τρέχει λειτουργικό Android. Πριν από μερικές ώρες οι φήμες έγιναν πραγματικότητα και η Ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε και παρουσίασε τη Nikon Coolpix S800c, τη πρώτη Android φωτογραφική μηχανή.

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	Nikon_Coolpix_S800C.jpg 
Προβολές: 0 
Μέγεθος: 23,2 KB 
ID: 8960

Η κάμερα είναι μικρή σε διαστάσεις και τρέχει την έκδοση Android 2.3, προσφέροντας πρόσβαση στο Play Store ώστε ο κάτοχός της να μπορεί να κατεβάσει και αξιοποιήσει τις διάφορες φωτογραφικές εφαρμογές που υπάρχουν στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Αν και το πίσω μέρος της μοιάζει με το μπροστινό ενός smartphone, εξαιτίας της OLED οθόνη αφής διαγωνίου 3,5'', εντούτοις έχουμε να κάνουμε με μια καλή compact camera που βασίζεται σε φωτογραφικά υποσυστήματα.

Διαθέτει φακό f/3.2-5.8 στα 25-250mm που προσφέρει zoom 10x και αισθητήρα CMOS με ανάλυση 16MPixel. Ενσωματώνει flash, προσφέρει burst mode με έως 8 frame το δευτερόλεπτο και μπορεί να τραβήξει βίντεο 1080P στα 30fps και 720p στα 60fps. Επιπλέον, ενσωματώνει τόσο GPS ώστε να χρησιμοποιείται η τεχνολογία Geotagging στις φωτογραφίες, όσο και WiFi κάτι που τη καθιστά πραγματικό εργαλείο για τους λάτρεις των social media που θέλουν να ανεβάζουν ποιοτικές λήψεις σε Facebook, Twitter και πάνω από όλα, Instagram. Πρακτικά, έχουμε να κάνουμε με τον ανταγωνιστή του Pureview 808 της Nokia, με τη Nikon να επιλέγει το ανάποδο μονοπάτι, φτιάχνοντας μια phone-camera και όχι ένα camera-phone. Η τιμή διάθεσής είναι τα 349,95 δολάρια.nfo:
Κρυφό περιεχόμενο! Πρέπει να είστε Μέλος. Σύνδεση ή Εγγραφή