Μια ξεχωριστή μπίρα παρασκευάστηκε πρόσφατα από την ελληνική εταιρεία Μανιτάρια Δίρφυς (με έδρα την Εύβοια)...
με την εμπορική ονομασία Shiitake Mushroom Beer, η οποία έχει ως βασικό συστατικό της -τι άλλο;- τα μανιτάρια.


Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	manitarompira.jpg 
Προβολές: 33 
Μέγεθος: 31,8 KB 
ID: 594

Ειδικότερα η παρασκευή της εν λόγω μπίρας γίνεται από μανιτάρια της ποικιλίας Λεντινούλα σε ζυθοποιείο στο Βέλγιο, ακολουθώντας μια παραδοσιακή βελγική συνταγή:

Φυσικό εκχύλισμα των μανιταριών Λεντινούλα αναμειγνύεται με τη βύνη και το λυκίσκο προσδίδοντας στο προϊόν γλυκιά γεύση, πλούσιο άρωμα και εντυπωσιακό πορτοκαλοκόκκινο χρώμα, ενώ περιέχει 9% αλκοόλη. Η επίσημη «πρώτη» της… μανιταρομπίρας έγινε στην 1η Γιορτή Μανιταριού της Εύβοιας, στο χωριό Πισσώνας στις 2 Ιουλίου 2011.