Πρέπει να αντικαταστήσετε μια λέξη με μια άλλη ή να αφαιρέσετε γρήγορα κάποια κομμάτια του κειμένου από ένα έγγραφο;
Απλά χρησιμοποιήστε το εργαλείο «αναζήτηση και αντικατάσταση» - οποιασδήποτε εφαρμογής ή προγράμματος γραφείου χρησιμοποιείτε.

Windows

Η εφαρμογή «Σημειωματάριο» που περιλαμβάνεται στα Windows δεν προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, αλλά όμως γίνεται στο WordPad.
Για να ανοίξετε το WordPad, πατήστε το κουμπί Έναρξη στο πεδίο αναζήτησης πληκτρολογήστε τη λέξη WordPad και πατήστε Enter.

Αντιγράψτε και επικολλήστε το κείμενο που θέλετε να τροποποιήσετε.
Κάντε κλικ στο κουμπί «Αντικατάσταση» της ενότητας «Επεξεργασία» που βρίσκεται στην καρτέλα «Αρχική» της κορδέλας.
Πληκτρολογήστε το κείμενο που θέλετε να αντικαταστήσετε στο «Εύρεση του», πληκτρολογήστε το κείμενο με το οποίο θέλετε να το αντικαταστήσετε στο «Αντικατάσταση με» και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί «Αντικατάσταση όλων».

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	WordPad_antikatastasi.jpg 
Προβολές: 29 
Μέγεθος: 40,7 KB 
ID: 5845

Μπορείτε να επαναφέρετε το κείμενο ακολουθώντας την ίδια διαδικασία εισάγοντας την λέξη που τροποποιήθηκε στο πεδίο «Εύρεση του» και στη συνέχεια αφήστε κενό το «Αντικατάσταση με».

Microsoft Office

Το Microsoft Office έχει τη δική του ενσωματωμένη λειτουργία αναζήτησης και αντικατάστασης, καθώς το ίδιο κάνουν οι εναλλακτικές σουίτες γραφείου όπως το LibreOffice και οι σελίδες εφαρμογών της Apple.
Γενικά, απλά βρείτε αυτή την επιλογή κάτω από το μενού «Επεξεργασία», σε κάθε σουίτα γραφείου ή εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου που χρησιμοποιείτε.

Στο Microsoft Word, κάντε κλικ πάνω στην καρτέλα «Κεντρική» που υπάρχει στην κορδέλα και κάντε κλικ στο «Αντικατάσταση» στην ενότητα Επεξεργασία.

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	Word_antikatastasi.jpg 
Προβολές: 29 
Μέγεθος: 60,0 KB 
ID: 5844

Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Περισσότερα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια ποικιλία από επιλογές.