Είναι προφανώς μία ανεπιθύμητη εφαρμογή που μπορεί να εισβάλει στο σύστημά σας και να αντικαταστήσει το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο.
Βασίζεται στη μηχανή του γνωστού φυλλομετρητή Google Chrome και το κάνει να φαίνεται πανομοιότυπο με αυτό, προκαλώντας στους χρήστες την ψευδαίσθηση ότι συνδέονται με το δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης.
Το κύριο πρόβλημα με την ανεπιθύμητη εφαρμογή είναι ότι εμφανίζει διάφορες διαφημίσεις, pop-ups και άλλο περιεχόμενο τρίτων.

Εγκαθίσταται συνήθως μέσω ιστοσελίδων που παρέχουν δωρεάν downloads, ωστόσο, είναι επίσης δυνατό να κατέβει από την επίσημη ιστοσελίδα bobrowser.com.

Η εφαρμογή προωθείται ως ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να βελτιώσει την περιήγηση, επιταχύνοντας το σερφάρισμα στο Internet και το κατέβασμα με ταχύτητα.
Ισχυρίζεται επίσης, ότι έρχεται με μια δωρεάν anti-malware εφαρμογή. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι αληθεύει.
Το πρόγραμμα δεν θα βελτιώσει την περιήγηση, ούτε θα την κάνει ασφαλέστερη.
Αντιθέτως, οι διαφημίσεις τρίτων μπορεί να εκθέσουν σε κατεστραμμένες σελίδες.

Ευτυχώς δεν είναι δύσκολη η αφαίρεση, αλλά επειδή η ρουτίνα απεγκατάστασης δε λειτουργεί πολύ καλά, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί κάποιος επιπλέον καθαρισμός.

Αφαίρεση του BoBrowser

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γίνει είναι δεξί κλικ στο εικονίδιο στη γραμμή εργασιών και επιλογή "Ξεκαρφίτσωμα αυτού του προγράμματος από τη γραμμή εργασιών".

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	1_unpin.jpg 
Προβολές: 45 
Μέγεθος: 27,2 KB 
ID: 5507

Στη συνέχεια θα πρέπει να εντοπιστεί το εικονίδιο στο δίσκο του συστήματος, δεξί κλικ πάνω του και επιλογή «exit».
Σημείωση Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η
Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό, γιατί διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η απεγκατάσταση

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	2_exit.jpg 
Προβολές: 45 
Μέγεθος: 31,6 KB 
ID: 5508

Στη συνέχεια, άνοιγμα του Πίνακα Ελέγχου, ακολούθως μετάβαση στο τμήμα «Προγράμματα και δυνατότητες» και κλικ στο «Κατάργηση εγκατάστασης ή αλλαγής ενός προγράμματος».

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	3_unistall.jpg 
Προβολές: 45 
Μέγεθος: 51,6 KB 
ID: 5509

Κάντε τσεκ και στα δύο checkboxes της διαδικασίας απεγκατάστασης ... και μετά κλικ για να «κλείσει το πρόγραμμα» στο popup παράθυρο που θα εμφανιστεί και θα αναφέρεται ότι ο browser σταμάτησε να λειτουργεί.

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	4_popup.jpg 
Προβολές: 45 
Μέγεθος: 51,3 KB 
ID: 5510

Ανοίξτε τον περιηγητή αρχείων (file explorer) και πληκτρολογήστε στη γραμμή τοποθεσίας % localappdata%.
Μόλις μεταβείτε εκεί, θα δείτε ένα φάκελο που ονομάζεται BoBrowser, που θα πρέπει να διαγράψετε.

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	5_localappdata.jpg 
Προβολές: 45 
Μέγεθος: 35,3 KB 
ID: 5511

Τρέξτε τον προτιμώμενο περιηγητή, για παράδειγμα τον Chrome, και κάντε κλικ για να ορίσετε το πρόγραμμα περιήγησης ως προεπιλογή.

Εκκαθάριση με Malwarebytes

Κάθε φορά που εμφανίζεται ένα κακόβουλο λογισμικό ή adware, συνίσταται να τρέχετε το Malwarebytes για να σαρώσετε τον υπολογιστή για να αφαιρεθούν όλα τα adware και spyware.
Επειδή το BoBrowser δεν είναι τεχνικά «κακόβουλο λογισμικό» έτσι ώστε το εγκατεστημένο antivirus να το εντοπίσει και να το καταργήσει, το Malwarebytes θα ανιχνεύσει όλα τα ίχνη του καθώς και ένα σωρό άλλα πράγματα που πιθανόν να υπάρχουν υπολογιστή την ίδια στιγμή.