Τα αρχεία σε μορφή PDF (Portable Document Format) αποτελούν τους συχνότερους τύπους εγγράφων, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο στην επιχείρηση.
Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να αναγνώσουμε έγγραφα αυτής της μορφής; Γιατί να μη χρησιμοποιήσουμε ελαφριά προγράμματα προβολής εγγράφων PDF; Υπάρχουν και μάλιστα πολλά είναι αρκετά καλά για δωρεάν εκδόσεις.

Θα γίνει αναφορά σε δύο προϊόντα, το Nitro Reader και το Free PDF Reader της Pdfzilla

Nitro Reader

Είναι το μόνο δωρεάν πρόγραμμα ανάγνωσης αρχείων PDF που σας επιτρέπει την επεξεργασία τους.

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	Nitro_pdf_genika.jpg 
Προβολές: 172 
Μέγεθος: 42,7 KB 
ID: 3818

Χαρακτηριστικά

Δημιουργία από περισσότερες των 300 μορφών αρχείων
Δημιουργήστε αρχεία PDF από σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή των Windows. Μετατρέψτε οποιαδήποτε εκτυπώσιμα αρχεία σε μορφή PDF, απευθείας από την πηγή, ή μέσα από το Nitro Reader μέσω του εικονικού προγράμματος οδήγησης εκτύπωσης.

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	Nitro_pdf_file_types.jpg 
Προβολές: 172 
Μέγεθος: 15,7 KB 
ID: 3819

Λειτουργία drag & drop
Μπορείτε να σύρετε οποιοδήποτε αρχείο πάνω στο εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας για να δημιουργήσει αμέσως ένα έγγραφο. Όλα τα αρχεία PDF που δημιουργούνται με το Nitro Reader είναι 100 % συμβατά με άλλους κορυφαίους αναγνώστες αρχείων PDF. Έτσι, μπορείτε να τα μοιραστείτε με ασφάλεια με οποιονδήποτε, οπουδήποτε.

Δημιουργία PDF πλήρους χαρακτηριστικών
Δωρεάν δεν σημαίνει περιορισμένη. Μπορείτε να ελέγξετε πλήρως το εξαγόμενο αποτέλεσμα: προσαρμόσετε το χρώμα, τη γραμματοσειρά, το μέγεθος της σελίδας τον προσανατολισμό και την ποιότητα της παραγωγής. Ή απλά να κρατήσει τις 3 πρακτικές προεπιλογές: Web, Office και Print ready.

Μετατροπή σε μορφή απλού κειμένου
Μετατρέψτε εύκολα σε αρχείο απλού κειμένου οποιοδήποτε αρχείο PDF. Ελέγξτε την έξοδο από την επιλογή αν θέλετε να διατηρήσετε τις παραγράφους και τις κεφαλίδες/υποσέλιδα.

Εργαλείο λήψης στιγμιότυπου
Το εργαλείο Snapshot σας επιτρέπει να επιλέξετε οποιαδήποτε περιοχή στην οθόνη, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο και να το αντιγράψετε απευθείας στο πρόχειρο σας για γρήγορη και εύκολη επαναχρησιμοποίηση των εικόνων, κειμένων, ή οτιδήποτε μέσα στο αρχείο PDF.

Πληκτρολογήστε κείμενο οπουδήποτε
Με το εργαλείο Type Text, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε κείμενο απευθείας στις σελίδες ενός εγγράφου. Το Nitro Reader σας επιτρέπει να συμπληρώσετε ή να προσθέσετε εύκολα σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του κειμένου, σε οποιαδήποτε γραμματοσειρά, το μέγεθος και το χρώμα που έχετε ορίσει.

Σήμανση κειμένου
Επισημάνετε και υπογραμμίστε κείμενο μέσα σε αρχεία PDF, επιτρέποντάς σας να επιστήσετε την προσοχή στο τμήμα του κειμένου που το απαιτεί. Επισημάνετε ένα συγκεκριμένο τμήμα του κειμένου και στη συνέχεια προσθέστε ένα σχόλιο.

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	Nitro_pdf_highlight.jpg 
Προβολές: 170 
Μέγεθος: 15,6 KB 
ID: 3816

Συμπλήρωση και αποθήκευση φορμών
Το Nitro Reader, σε αντίθεση με άλλες λύσεις, σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε οποιοδήποτε περιεχόμενο εισάγατε σε πεδία φόρμας για να διατηρήσετε ηλεκτρονικό αντίγραφο του συμπληρωμένου εντύπου.

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	Nitro_pdf_forms.jpg 
Προβολές: 170 
Μέγεθος: 16,5 KB 
ID: 3817

Δημιουργία υπογραφής
Απλά προσθέστε μια σαρωμένη εικόνα της υπογραφής σας για να ξεκινήσετε την υπογραφή των αρχείων PDF. Το Nitro Reader εφαρμόζει αυτόματα ένα διαφανές στρώμα προκειμένου να εξασφαλισθεί η προσθήκη μιας ρεαλιστικής υπογραφής, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο το αρχικό περιεχόμενο του αρχείου PDF.

Υποστηριζόμενο σύστημα: Windows XP/Vista/7
Γλώσσα: Αγγλικά


Σύνδεσμος:
Κρυφό περιεχόμενο! Πρέπει να είστε Μέλος. Σύνδεση ή Εγγραφή


Free PDF ReaderΤο Free PDF Reader είναι όπως το λέει η ονομασία του, μια δωρεάν παραθυρική εφαρμογή για την ανάγνωση και προβολή εγγράφων PDF. Υποστηρίζει multi λειτουργία προβολής, περιστροφή της σελίδας, αντιγραφή κειμένου, στιγμιότυπο σελίδας, εκτύπωση PDF και άλλες προηγμένες λειτουργίες.

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	Free_PDF_Reader_pdfzilla.jpg 
Προβολές: 172 
Μέγεθος: 16,5 KB 
ID: 3820

Χαρακτηριστικά
Υποστηρίζεται λειτουργία εκτύπωσης pdf εγγράφου, ενώ μπορείτε να εκτυπώσετε έγγραφα pdf για να δημιουργήσετε ένα πραγματικό βιβλίο.

Υποστηρίζει την προσαρμογή πλάτους ή/και ύψους, πραγματικού μεγέθους και όψη μιας ή πολλών σελίδων.
Μπορείτε να περιστρέψετε τα έγγραφά σας για την καλύτερη ανάγνωση από τον Free PDF Reader.
Μπορείτε να αντιγράψετε το επιλεγμένο κείμενο στο πρόχειρο σας, για να χρησιμοποιήσετε το κείμενο οπουδήποτε.
Υποστηρίζεται λήψη στιγμιότυπου των pdf εγγράφων, έτσι μπορείτε να “συλλάβετε” τις σελίδες εύκολα και γρήγορα.


Σύνδεσμος:
Κρυφό περιεχόμενο! Πρέπει να είστε Μέλος. Σύνδεση ή Εγγραφή


Υποστηριζόμενο σύστημα: Windows XP/Vista/7

Η επιλογή δική σας.