Χάρη στις βελτιώσεις των λογισμικών διαχείρισης των δρομολογητών (routers) και των δικτύων, η σύνδεση με Wi-Fi είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση από ό,τι ήταν συνήθως.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η γνώση και η εμπειρία είναι αρκετές. Ακόμη και σήμερα μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως κακής ποιότητας του σήματος, διακοπής σύνδεσης, έλλειψης δημόσιων hotspots, και χαμηλών ταχυτήτων.

Τα προγράμματα που ακολουθούν μπορούν να βοηθήσουν με τον “πονοκέφαλο” του Wi-Fi

1. ViStumbler

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	vistumbler1.jpg 
Προβολές: 110 
Μέγεθος: 55,3 KB 
ID: 3722

Κολλάει η σύνδεση ακόμα κι αν πληρώνετε για αυξημένες ταχύτητες ευρυζωνικότητας; Μήπως η σύνδεση στον φορητό υπολογιστή σας, “πέφτει” διαρκώς;
Ενδεχομένως το πρόβλημα δεν είναι η ευρυζωνική σύνδεση, αλλά και το γεγονός ότι όλοι οι άλλοι δρομολογητές που υπάρχουν τριγύρω σας χρησιμοποιούν το ίδιο κανάλι Wi-Fi, προκαλώντας παρεμβολές.

Ένα δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα που ονομάζεται ViStumbler μπορεί να σας βοηθήσει να το διορθώσετε.
Μόλις εγκατασταθεί το ViStumbler, “τρέξτε” το και κάντε κλικ στο κουμπί Scan APs. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα το ViStumbler θα σας δείξει τους πλησιέστερους δρομολογητές Wi-Fi της περιοχής σας.

Τώρα έχετε μια λίστα με Wi-Fi δρομολογητές στην περιοχή σας με σωρεία συμπληρωματικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων τους, της ισχύος του σήματος, του τύπου κρυπτογράφησης και ούτω καθεξής.
Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η στήλη που λέει "Κανάλι". Βρείτε τον δικό σας δρομολογητή από τη λίστα (εάν είστε συνδεδεμένοι σε αυτό, θα πρέπει να είναι κοντά στην κορυφή) και δείτε σε ποιο κανάλι βρίσκεστε.

Στη συνέχεια, συγκρίνετέ το με εκείνα των άλλων δρομολογητών και παρατηρήστε πόσοι μοιράζεστε το ίδιο κανάλι. Αν υπάρχουν πάρα πολλοί, ελέγξτε τη λίστα για να εντοπίσετε ποια κανάλια αναλογούν σε λιγότερους.
Τώρα που ξέρετε ποιο κανάλι πρέπει να χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να συνδεθείτε στη σελίδα διαμόρφωσης του δρομολογητή σας για να κάνετε την αλλαγή.

Αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε αυτό, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε βοήθεια από τον πάροχο υπηρεσιών Internet,
ή να κάνετε online έρευνα για τη μάρκα και το μοντέλο του δρομολογητή σας, για να βρείτε το εγχειρίδιο χρήσης.

2. Speed Test

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	speedtest.jpg 
Προβολές: 108 
Μέγεθος: 43,4 KB 
ID: 3723


Όπως προαναφέρθηκε, μια κακή σύνδεση Wi-Fi θα μπορούσε να προκληθεί από τον ISP σας, παρέχοντας χαμηλότερες, από τις διαφημιζόμενες, ευρυζωνικές ταχύτητες.
Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να το δοκιμάσετε, είναι να χρησιμοποιήσετε το Speedtest.net της Ookla, μια ιστοσελίδα που ελέγχει την ταχύτητάς σας στο διαδίκτυο.
Απλά περιηγηθείτε στο site και πατήστε το πράσινο κουμπί Begin Test για να ξεκινήσει η μέτρηση.
Ελέγχοντας τις ταχύτητες μπορεί να βοηθηθείτε να καταλάβετε αν οφείλεται στη σύνδεσή σας ή όχι. Μπορεί επίσης να έχετε μια ιδέα για του τι είδους ταχύτητες παίρνετε σε διάφορες ώρες της ημέρας.

3. Hotspot laptops
Θα μπορούσε να οφείλεται στο όριο ταχύτητας σύνδεσης του Wi-Fi του ξενοδοχείουq
Όποιος κι αν είναι ο λόγος, υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να μετατρέψουν το laptop σας σε ένα Wi-Fi hotspot, ώστε να μπορείτε να μοιραστείτε τη σύνδεσή του με ένα ευρύτερο φάσμα συσκευών.
Μια εξαιρετική, για το σκοπό αυτό, εφαρμογή είναι το Connectify, αλλά η δωρεάν έκδοση έχει περιορισμούς και δεν θα μπορούσε να δουλέψει με τα Windows 8.1.

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	connectify-2014.jpg 
Προβολές: 108 
Μέγεθος: 39,0 KB 
ID: 3725

Έτσι, αντ' αυτού προτιμήστε το MyPublicWiFi, ένα ελεύθερο πρόγραμμα για υπολογιστές γραφείου (desktop) που είναι πολύ απλό στη χρήση.
Το MyPublicWiFi θα ζητήσει να το εκτελέσετε “ως διαχειριστής”, κάνοντας δεξί κλικ στη συντόμευση και επιλέγοντας "Εκτέλεση ως διαχειριστής".Η
εφαρμογή έχει έναν πολύ αδύναμο προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης που είναι καλό να αλλάξετε σε κάποιον πιο ισχυρό, εκτός αν σας αρέσει να μοιράζεστε τον υπολογιστή σας με ξένους.

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	img2.jpg 
Προβολές: 108 
Μέγεθος: 49,0 KB 
ID: 3724

Έτσι, έχετε τρία βασικά Wi-Fi utilities που θα πρέπει να βρίσκονται στην εργαλειοθήκη του υπολογιστή σας .

nfo:
Κρυφό περιεχόμενο! Πρέπει να είστε Μέλος. Σύνδεση ή Εγγραφή