Περισσότεροι από έξι εκατομμύρια ονόματα προστέθηκαν στο Διαδίκτυο κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε όλο τον κόσμο σε ένα επιβλητικό νουμερο της ταξης των 252 εκατομμύριων (TLD), σύμφωνα με τη Verisign.

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	διευθύνσεις στο διαδικτυο.jpg 
Προβολές: 247 
Μέγεθος: 94,8 KB 
ID: 1712

Η πλειονότητα - πάνω από 106 εκατομμύρια ειναι .com , ενώ τα .net συγκέντρωσαν σχεδόν 15 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου.. Μαζί, οι ταξινομήσεις νέων για τα δημοφιλή TLDs ανήλθαν σε 8 εκατ. ευρώ, ελαφρώς πάνω από 7,9 εκατομμύρια του 2011, με τις αυξανόμενες τιμές ανανέωσης.
Σύμφωνα με Verisign, 21,5 τοις εκατό του συνόλου. Com οδηγούν σε μια σελίδα, ενώ το 15 τοις εκατό είναι εγγεγραμμένοι, αλλά δεν οδηγούν σε μια ενεργή ιστοσελίδα.
Εν τω μεταξύ, ο κωδικός χώρας αυξήθηκε περισσότερο από 5 τοις εκατό πάνω από τέταρτο τρίμηνο και 21,6 τοις εκατό από έτος σε έτος, τώρα συνολικού ύψους 110,2 εκατομμυρίων ονόματα. Κίνα, Τοκελάου της Νέας Ζηλανδίας, της Ινδίας, και της Ρωσικής Ομοσπονδίας βοήθησε να οδηγήσει τους αυξανόμενους αριθμούς, όλες άνω των 4 τοις εκατό συνολική αύξηση από το τρίτο τρίμηνο, έκθεση Verisign είπε.
Οι μεγαλύτεροι τομείς παγκοσμίως είναι .Com και μετα De (Γερμανία),. Net,. Tk (Tokelau),. Uk (Ηνωμένο Βασίλειο),. Org,. Cn (Κίνα), πληροφορίες .info,. Nl (Ολλανδία), και. ru (Ρωσική Ομοσπονδία)
Υπάρχουν επί του παρόντος 22 γενικά top-level domains (gTLD), συμπεριλαμβανομένων των. Com,. Org, και. Καθαρά. Τον Ιούνιο του 2011, ωστόσο, το σώμα του Διαδικτύου για την εκχώρηση ονομάτων και αριθμών (ICANN) ενέκρινε ένα σχέδιο για να επιτρέπουν στους ανθρώπους να υποβάλουν αίτηση για νέα gTLD, όπως. Pcmag, για παράδειγμα.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων Μάιο του 2012, και ο κατάλογος του 1930 εφαρμοσμένης για gTLDs κυκλοφόρησε τον Ιούνιο. Τα πρώτα ονόματα exoyn εγκριθεί αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους στα μέσα του-2013.

nfo:
Κρυφό περιεχόμενο! Πρέπει να είστε Μέλος. Σύνδεση ή Εγγραφή