Ένα καλώδιο οπτικών ινών που μπορεί να μεταφέρει δεδομένα σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός δεν είναι πλέον απλά μια θεωρία. Ερευνητές στην Αγγλία έχουν μεταφερεί με επιτυχία δεδομένα σε 99,7 τοις εκατό της ταχύτητας του φωτός.

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	δίκτυο οπτικών ινών.jpeg 
Προβολές: 287 
Μέγεθος: 4,3 KB 
ID: 1658

Οι ερευνητές που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο της Αγγλίας του Σαουθάμπτον Οπτοηλεκτρονική Κέντρο Ερευνών έχουν αναπτύξει ένα νέο είδος των οπτικών ινών που μεταφέρει δεδομένα εύκολα με σχεδόν την ταχύτητα του φωτός στο κενό. Θα μεταφερθεί με επιτυχία 73,7 terabits των πληροφοριών ανά δευτερόλεπτο, το οποίο είναι περίπου 10 terabytes ανά δευτερόλεπτο.
Αυτή η πρόσφατη οπτικών ινών δοκιμή έσπασε όλα τα προηγούμεναδεδομενα. Στην πραγματικότητα, αυτή η επίδειξη ήταν περίπου 1000 φορές γρηγορότερα από οποιαδήποτε δίκτυο οπτικών ινών που διατίθενται σήμερα.
Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την επιστήμη, η ταχύτητα του φωτός στο κενό ταξιδεύει σε περίπου 186 χιλιάδες μίλια ανά δευτερόλεπτο. Αν το φως ταξιδεύει μέσα από ένα διαμάντι ή νερό ταξιδεύει πιο αργά λόγω της διάθλασης. Ως εκ τούτου, λόγω της διάθλασης, όταν το φως ταξιδεύει μέσα από τα σύγχρονα καλώδια οπτικών ινών, η ταχυτητα ειναι περίπου 31% πιο αργή.
Ωστόσο, το νέο καλώδιο είναι κοίλο, επιτρέποντας έτσι στο φως να προχωρήσει χωρίς καμία παρέμβαση όπως το κάνει σε φυσικό περιβάλλον. Ενώ η ιδέα ενός κοίλου καλωδίου οπτικών ινών έχει εδώ και αρκετό καιρό, δεν εφαρμόστηκε ποτε με επιτυχία επειδή το φως απλώς δεν μπορούσε να ταξιδέψει τόσο γρήγορα λόγω της φύσης του αγωγού, τουλάχιστον όχι μέχρι τώρα.
Ενώ αυτό το νέο σχέδιο είναι απίστευτα γρήγορα δεν θα αντικαθιστά τα περισσότερα από τα καλώδια οπτικών . Οι ερευνητές λένε ότι μπορεί να χρησημοποιηθει για αντικατάσταση των οπτικών ινών που χρησιμοποιούνται σε υπερυπολογιστες ως διασυνδέσεις και τα κέντρα δεδομένων, τα οποία θα ωφεληθούν τα μέγιστα από αυτό το είδος της λανθάνουσας ώθηση και ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων.


Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	fiberopticss.jpg 
Προβολές: 22 
Μέγεθος: 12,2 KB 
ID: 1659

nfo:
Κρυφό περιεχόμενο! Πρέπει να είστε Μέλος. Σύνδεση ή Εγγραφή