Το Τμήμα Κατατεθημένων Πατεντών και Εμπορικών σημάτων των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν αυτές τις μέρες, μία έρευνα της Apple, σχετικά με ένα κύκλωμα φόρτισης
των κινητών touch screen, από τον ήλιο!Το κύκλωμα αυτό σχεδιάστηκε για να παρέχει ισχύ, σε μικρά έως μεσαία κινητά και tablets της εταιρίας, όπως iPods, iPhones κλπ..


Αυτός ο ολοκληρωμένος τύπος οθόνης φόρτισης, σε συνδυασμό με την οθόνη αφής σε ένα στρώμα υλικού, θα δημιουργήσει τη λύση για ακόμη ποιό πράσινες και οικονομικές συσκευές μελλοντικά! Θα χρησιμοποιηθούν ειδικά ηλεκτρόδια, τα οποία θα κάνουν διπλή δουλειά: αυτή της μεταφοράς ενέργειας και της μεταφοράς της αφής.

Η Apple θα χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία, αρχικά μόνο σε ελαφριές και φορητές συσκευές, όπως media players και κινητά.. Αυτό τουλάχιστο αναφέρεται στο κατατεθημένο έγγραφο της Apple προς την κυβερνητική υπηρεσία..

Τα αρχικά τουλάχιστον σχέδιά της, σταματούν σε συσκευές με μέγεθος οθόνης έως και το iPad. Όταν γίνει αυτό, όλοι οι μελλοντικοί χρήστες αυτών των επώνυμων συσκευών, θα μπορούν να φορτίζουν τις συσκευές τους, αφήνοντάς τες στο φως του ήλιου ή κάτω από τα ισχυρά φώτα των χώρων εργασίας τους!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple ασχολείται με το θέμα περί φόρτισης μέσω του Ήλιου (ηλιακό φως..). Είχε ήδη στο παρελθόν πραγματοποιήσει περίπου 4 κατασκευές μέσω μιάς εταιρίας με έδρα την Καλιφόρνια..

Αλλά παρόλο που αυτή η λύση, φαντάζει πολύ καλή και "ωραία" ως αποτέλεσμα και ως μελλοντική προοπτική, μην την περιμένετε και από...αύριο! Δεν θα γίνει πραγματικότητα τόσο σύντομα, όχι μόνο λόγω του κόστους, αλλά και λόγω αρκετών δυσκολειών στην κατασκευή των εν λόγω οθονών! Κι εξάλου, η κατάθεση και μόνο μιάς πατέντας από κάποια εταιρία (επώνυμη ή ανώνυμη..), δεν σημαίνει απαραίτητα και πραγματοποίησή της!

Φρένο σε τέτοιες κατασκευές, βάζει και η "αποτυχία" μερικών μεγάλων εταιριών που ασχολήθηκαν με την παροχή ενέργειας από τον ήλιο! Οι προκλήσεις των καιρών, έκλεισαν κάποιες από τις ποιό γνωστές και ισχυρές εταιρίες στην Αμερική ή τις ανάγκασαν σε χρεωκοπία μέσα στο 2011 και 2012!

Η επένδυση μοιάζει πολλά υποσχόμενη, αλλά η επιτυχία της είναι ένα άλλο θέμα.. Και μεγάλες εταιρίες όπως η Apple, δεν τολμάνε πάντα να ρισκάρουν..