Μια «ηλεκτρονική μύτη» που μέσω της αναπνοής εντοπίζει τις χημικές ουσίες που σχετίζονται με τον καρκίνο του πνεύμονα δημιούργησε ισραηλινός επιστήμονας.
Η πρωτότυπη συσκευή αποτελεί επινόηση του δρ. Χόσαμ Χάικ από το ινστιτούτο τεχνολογίας Technion. Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, η ηλεκτρονική μύτη διαγιγνώσκει κατά πόσο κάποιος πάσχει ή όχι από τη νόσο μέσα σε μόλις δύο με τρία λεπτά, αναλύοντας την αναπνοή του.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	303691717C3A5FA614B367E710F9DF3E.jpg 
Εμφανίσεις: 32 
Μέγεθος: 37,8 KB 
ID: 1249

Σύμφωνα με τον ερευνητή, κατά την ανάπτυξη ενός καρκινικού όγκου στον οργανισμό τα κύτταρα παράγουν διάφορες χημικές ουσίες, οι οποίες ανιχνεύονται στο αίμα και τα ούρα. Οι συγκεκριμένοι βιοδείκτες μέσω του αίματος μεταφέρονται στους πνεύμονες, από όπου εξέρχονται κατά την εκπνοή σε ελάχιστες ποσότητες.

ο δρ. Χάικ ισχυρίζεται ότι η συσκευή του παγιδεύει και αναλύει τα μικρά αυτά μόρια. Για την ώρα, η πρώτη εκδοχή ανιχνεύει μόνο τον καρκίνο του πνεύμονα. Μέσα στα επόμενα σχέδια του επιστήμονα, ωστόσο, είναι η διεύρυνση των διαγνωστικών δυνατοτήτων της ηλεκτρονικής μύτης για τον εντοπισμό του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου.

Η τελική συσκευή, σύμφωνα με τον δημιουργό της, αναμένεται να είναι φορητή και οικονομική με στόχο την γρήγορη, εύκολη και πιο αποτελεσματική διάγνωση συγκριτικά με τις υπάρχουσες μεθόδους (ακτινογραφίες, αιματολογικές εξετάσεις κτλ ).

nfo:
Κρυφό περιεχόμενο κειμένου! Πρέπει να είστε Μέλος. Σύνδεση ή Εγγραφή