Το LG Optimus L9 έρχεται να συμπληρώσει ένα κενό στην αγορά των Android smartphones. Ενσωματώνει οθόνη 4.7 ιντσών, την οποία μέχρι σήμερα μπορούσαμε να βρούμε μόνο στα superphones των 600+ ευρώ (τουλάχιστον τη στιγμή της κυκλοφορίας). Απευθύνεται σε εκείνους όσοι ενδιαφέρονται να περιηγούνται στο ίντερνετ με άνεση και για πολύ ώρα, χωρίς να φέρει αντίστοιχα χαρακτηριστικά στο κομμάτι της απόδοσης και της κάμερας.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	lg-optimus-l9.jpg 
Εμφανίσεις: 0 
Μέγεθος: 38,9 KB 
ID: 6608

Εμφάνιση, Ποιότητα και Εργονομία
Εξωτερικά το Optimus L9 βρίσκεται ανάμεσα στο LG Optimus 4X HD και το LG Optimus G. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο κινητό, με μικρό βάρος και χωρίς σχεδιαστικές εξάψεις.
Το πλαστικό που έχει χρησιμοποιηθεί είναι αρκετά ποιοτικό και τα κουμπιά είναι σωστά τοποθετημένα. Φυσικά, λόγω μεγέθους δεν αποτελεί τον βασιλιά της εργονομίας, αλλά μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος;

Αν υπήρξε κάτι που δεν μου άρεσε, ήταν το κεντρικό Home button, το οποίο αν και είναι ίσως το πιο όμορφο κομμάτι πάνω στο κινητό, είναι ταυτόχρονα σκληρό και περισσότερο “κοφτερό” απ’ ότι θα έπρεπε. εξωτερικά το Optimus L9 βρίσκεται ανάμεσα στο LG Optimus 4X HD και το LG Optimus G. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο κινητό, με μικρό βάρος και χωρίς σχεδιαστικές εξάψεις.

Το πλαστικό που έχει χρησιμοποιηθεί είναι αρκετά ποιοτικό και τα κουμπιά είναι σωστά τοποθετημένα. Φυσικά, λόγω μεγέθους δεν αποτελεί τον βασιλιά της εργονομίας, αλλά μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος;
Αν υπήρξε κάτι που δεν μου άρεσε, ήταν το κεντρικό Home button, το οποίο αν και είναι ίσως το πιο όμορφο κομμάτι πάνω στο κινητό, είναι ταυτόχρονα σκληρό και περισσότερο “κοφτερό” απ’ ότι θα έπρεπε.

Απόδοση, Λογισμικό και Αυτονομία
Στην καθημερινή χρήση, βρήκαμε το LG Optimus L9 αρκετά σταθερό. Δεν υπήρξαν κρασαρίσματα και προβλήματα σε καμία στιγμή, ενώ η απόδοση στο ίντερνετ ήταν συνήθως εξαιρετική.

Η οθόνη του είναι ίσως το μεγαλύτερο ατού της συσκευής, καθώς παρά την qHD ανάλυση και τη μεγάλη διαγώνιο, όλα φαίνονται καθαρά πάνω της και μάλιστα ακόμα και σε μεγάλες γωνίες θέασης. Σίγουρα πρόκειται για μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το LG Optimus 4X HD.
Από την άλλη, η κάμερα της συσκευής δεν φτάνει ούτε για τα βασικά. Τα ονομαστικά 5 megapixels δεν φέρνουν τα αντίστοιχα αποτελέσματα, ενώ και το noise canceling όπως θα δείτε και στο βίντεο, είναι κακό.
Κατά τις κλήσεις πάντως δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα και ο ήχος ήταν καθαρός και προς τις δύο πλευρές.

Display, Outdoor, Gaming, Video SampleΣυμπεράσματαΤο LG Optimus L9 είναι το καλύτερο μοντέλο της σειράς L και σίγουρα αποτελεί έναν από τους καλούς υποψηφίους για την middle προς high end αγορά. Δεν θα βρείτε αντίστοιχο κινητό με ίδιο μέγεθος οθόνης στα 380 ευρώ που πωλείται στην αγορά, αλλά από την άλλη θα πρέπει να συμβιβαστείτε με την κακή του κάμερα. Στα πολύ θετικά του πρέπει να προσμετρήσουμε το User Interface της LG, το οποίο είναι πραγματικά εξαιρετικό.