Ελληνική Κοινότητα


 • Το Στέκι μαςΤο Στέκι μαςΤο Στέκι μας
 • Απόψεις / ΕνημερώσειςΑπόψεις / ΕνημερώσειςΑπόψεις / Ενημερώσεις
 • GPS / MobilesGPS / MobilesGPS / Mobiles
 • ΥπολογιστέςΥπολογιστέςΥπολογιστές
 • ΓενικάΓενικάΓενικά
 • Προγράμματα PCΠρογράμματα PCΠρογράμματα PC
 Αποτελέσματα 1 έως 3 από 3
 1. Απάντηση #1
  Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς

  Default Απελευθερώνουν εκατομμύρια μεταλλαγμένα κουνούπια

  Η Δρ Helen Wallace, διευθύντρια της GeneWatch στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε: « Το κοινό θα συγκλονιστεί όταν μάθει ότι τα GM έντομα θα απελευθερωθούν στο περιβάλλον χωρίς οποιαδήποτε κατάλληλη εποπτεία."


  Λονδίνο / Μόναχο Πέμπτη 8 Νοέμβριου του 2012: Μια ενημέρωση που δημοσιεύθηκε σήμερα από ομάδες δημοσίου συμφέροντος, τονίζει πως οι ρυθμιστικές αποφάσεις για τα γενετικά τροποποιημένα έντομα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, θα ωθούνται από τα συμφέροντα των εταιρειών.

  Η ενημέρωση δείχνει πώς η επιχείρηση Oxitec βρετανικών βιοτεχνολογιών, έχει διεισδύσει στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει στενούς δεσμούς με την πολυεθνική εταιρεία φυτοφαρμάκων και σπόρων Syngenta. Η Oxitec έχει ήδη μεγάλης κλίμακας ανοικτές απελευθερώσεις κουνουπιών της GM στα νησιά Κέιμαν, τη Μαλαισία και τη Βραζιλία, και αναπτύσσει τα γεωργικά παράσιτα της GM μαζί με την Syngenta. Τα σχέδια για την εμπορική αξιοποίηση των GM εντόμων θα οδηγούσε σε πολλά εκατομμύρια εντόμων της GM που θα απελευθερωθούν στους τομείς των συγκομιδών, συμπεριλαμβανομένων των ελιών, των ντοματών, των εσπεριδοειδών, των λάχανων και του βαμβακιού. Στο μέλλον, οποιαδήποτε είδη εντόμων θα τροποποιούνται γενετικά.

  Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) έχει επισημανθεί ως ένα από τα πολλά παραδείγματα που δείχνουν πώς οργανώνει η βιομηχανία την επιρροή της.

  Η ομάδα εργασίας εντόμων EFSA' s GM, η οποία ιδρύθηκε για να αναπτύξει κατευθυντήριες γραμμές για την αξιολόγηση του κινδύνου των γενετικά τροποποιημένων εντόμων, θα υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις σύγκρουσης συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένων των εμπειρογνωμόνων για τις συνδέσεις με την Oxitec, που μόνο εν μέρει δήλωσαν τα συμφέροντά τους.

  Το σχέδιο καθοδήγησης για την αξιολόγηση του κινδύνου των γενετικά τροποποιημένων εντόμων παρουσιάζει ορισμένες σημαντικές ελλείψεις: για παράδειγμα, δεν εξέτασαν τις επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων εντόμων στην τροφική αλυσίδα. Τα έντομα της GM της Oxitec κατασκευάζονται γενετικά για να πεθάνουν ως επί το πλείστον στο στάδιο της προνύμφης, έτσι οι νεκρές προνύμφες GM θα εισέλθουν στην τροφική αλυσίδα στις εσωτερικές καλλιέργειες τροφίμων, όπως λάχανα ελιές, και ντομάτες. Τα ζωντανά έντομα GM θα μπορούσαν επίσης να μεταφερθούν στις συγκομιδές και σε άλλα αγροκτήματα ή διαφορετικές χώρες. Η EFSA έχει αποκλείσει οποιαδήποτε εξέταση αυτών των σημαντικών θεμάτων στην καθοδήγηση του σχεδίου τους. Πολλά άλλα επίσης ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται κατάλληλα.

  nfo:
  Κρυφό περιεχόμενο κειμένου! Πρέπει να είστε Μέλος. Σύνδεση ή Εγγραφή

 2. Απάντηση #2
  Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς

  Default

  Τα τελευταία χρόνια ζω σε μια κωμόπολη έξω από την Θεσσαλονίκη. Είναι σε όλους γνωστό ότι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ψεκάζουν ανά περιοχές για την καταπολέμηση των κουνουπιών, για αυτό τον λόγο άλλωστε , πληρώνουμε ένα σχετικό ποσό κάθε έτος. Τις ημέρες του ψεκασμού η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Θεωρώ ότι η τακτική αυτή είναι αναγκαία από την μια αφού χωρίς ψεκασμούς τα κουνούπια γίνονται πραγματικά σμήνη και εισβάλλουν παντού με τον επικείμενο κίνδυνο της ελονοσίας, από την άλλη τα δηλητήρια που εισπνεουμε είναι τρομερά επιβλαβή για την υγεία μας.
  Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί - Εχθροί η φίλοι του ανθρώπου;

  nfo:
  Κρυφό περιεχόμενο κειμένου! Πρέπει να είστε Μέλος. Σύνδεση ή Εγγραφή

 3. Απάντηση #3
  Εκκινητής Δημοσίευσης
  Ο χρήστης ninemia123 είναι αποσυνδεδεμένος
  id Μέλους Μέλος: 346
  Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς

  Default

  Παιζουμε με το αγνωστο η αποτελουμε μερος ενος μεγαλου πειραματος;; Δεν εχω απαντηση αλλα το ολο θεμα γενα πολλα ερωτηματα

 

 

Ετικέτες

Σύμπτυξη - Διεύρυνση Δικαιώματα Δημοσίευσης

 • Δημοσίευση νέων θεμάτων: X
 • Δημοσίευση νέων απαντήσεων: X
 • Μεταφόρτωση συνημένων: X
 • Επεξεργασία αναρτήσεών σας: X
 •  
 • BB κώδικας:
 • Smilies:
 • [IMG] κώδικας:
 • [VIDEO] κώδικας:
 • [HTML] κώδικας: X