Αν έχετε κάνει κάποια αναζήτηση στο Διαδίκτυο για το θέμα του Android, θα είδατε να συζητάνε για το ROOTING.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	android.png 
Εμφανίσεις: 2 
Μέγεθος: 46,8 KB 
ID: 7412


Αυτό το άρθρο δεν έχει σκοπό να σας δείξει πώς να κάνετε Rooting το τηλέφωνό σας, ούτε για να σας πείσει αν θα το κάνετε η όχι, πρόκειται να παρέχει μια περίληψη των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων του Rooting.


Το τηλέφωνο Android με το λειτουργικό σύστημα σχεδιάστηκε για εμπορική και ιδιωτική χρήση. Όπως τα περισσότερα με οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, έχουν διάφορα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που έχουν απενεργοποιηθεί, είτε για μελλοντική χρήση ή για την πρόληψη της μόνιμης βλάβης στο λειτουργικό σύστημα. Rooting είναι η διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται οι περιορισμοί και επιτρέπεται η πλήρη πρόσβαση. Μόλις γίνει Rooting στην συσκευή, θα έχετε περισσότερο έλεγχο στα χαρακτηριστικά με πολλές ρυθμίσεις.
Βασικά, rooting σημαίνει να φθάσουμε στο root του λειτουργικού συστήματος ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να καταστούν αποτελεσματικότερες ρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα.

Μειονεκτήματα
Υπάρχουν δύο κύρια μειονεκτήματα κάνοντας root το κινητό σας...
1. Το Rooting αμέσως ακυρώνει την εγγύησή.
Όταν το τηλέφωνό σας γίνει root, μην προσπαθήσετε να το επαναφέρετε.
Είστε μόνοι σας!

2. Το rooting εμπεριέχει τον κίνδυνο να νεκρώσει το τηλέφωνο σας. Στην ουσία, νέκρωμα του τηλεφώνου δεν είναι και η καλύτερη λύση.

Άλλα πιθανά μειονεκτήματα, αν και λιγότερο σοβαρά, εξακολουθούν να είναι άξια προσοχής...
1. Χαμηλές επιδόσεις, αν και η πρόθεση του rooting είναι να κάνει το τηλέφωνο να έχει μεγαλύτερη απόδοση, πολλοί χρήστες έχουν διαπιστώσει ότι, στην προσπάθειά τους να προσθέσουν επιπλέον χαρακτηριστικά, ότι τα κινητά τους έχασαν την ταχύτητα απόδοσης και τα αρχικά χαρακτηριστικά τους.
2. Ιούς
Ακόμα και κινητά τηλέφωνα μπορεί να κολλήσουν ιούς. Μια κοινή πρακτική, αυτοί που έκαναν root τα τηλέφωνα τους είναι η flash ROM με προσαρμοσμένα προγράμματα. Κάθε φορά που κάνετε αλλαγές στον κώδικα του λογισμικού, διατρέχετε τον κίνδυνο της εισαγωγής ιού.
Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	Android1.png 
Εμφανίσεις: 824 
Μέγεθος: 53,6 KB 
ID: 426Πλεονεκτήματα
Το Rooting δεν σας προσφέρει και πολλά οφέλη, εκτός...
1. Μπορείτε να τρέχετε ειδικές εφαρμογές Special application...
Είναι μια εφαρμογή που μπορεί να τρέξει μόνο σε συσκευές rooted. Αυτό σας επιτρέπει να ελέγχετε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στην root του συστήματος. Μια άλλη δημοφιλής εφαρμογή στα rooted, είναι η δυνατότητα σύνδεσης ενός υπολογιστή με το κινητό σας τηλέφωνο, έτσι ώστε ο υπολογιστής μπορεί να έχει πρόσβαση στο Internet χρησιμοποιώντας τη σύνδεση δεδομένων του τηλεφώνου. Ένα άλλο πρόγραμμα μπορεί να επιτρέψει το Android σας για να χρησιμοποιηθεί ως ένα WiFi hotspot, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε τον παροχέα σας για τη δυνατότητα αυτή.

2. Απελευθερωση μνήμης...
Όταν εγκαθιστάτε μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας, αποθηκεύεται στη μνήμη του τηλεφώνου. Το Rooting σας επιτρέπει να μετακινείτε εγκατεστημένες εφαρμογές στην κάρτα SD σας, απελευθερώνοντας έτσι τη μνήμη του συστήματος για επιπλέον αρχεία ή εφαρμογές.

3. Προσαρμοσμένη ROM...
Αυτό είναι το πιο ισχυρό χαρακτηριστικό του Rooting στα τηλέφωνα. Υπάρχουν εκατοντάδες προσαρμοσμένες ROM που μπορούν να κάνουν τα πάντα από την επιτάχυνση της ταχύτητας επεξεργασίας του τηλεφώνου σας ως και να αλλάξει ολόκληρη την εμφάνιση και την αίσθηση του.

Υ.Γ.
Η απόφαση να κάνετε ROOTING το Android κινητό σας τηλέφωνο είναι σαφώς δική σας.
Αν και η γοητεία του με ένα ξεκλειδωμένο τηλέφωνο είναι ισχυρή, έχοντας ένα νεκρό τηλέφωνο δεν είναι διασκεδαστικό.

Καλή επιτυχία σε όποια αποφάση πάρετε!!!