Το λογισμικό αυτό αναζητά και διαγράφει κακόβουλο λογισμικό adware, γραμμές εργαλείων (Toolbars), πιθανώς ανεπιθύμητα προγράμματα (PUP) και “πειρατές” του προγράμματος περιήγησης του υπολογιστή σας.

Με τη χρήση του μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα πολλά από αυτά τα είδη των προγραμμάτων για καλύτερη χρήση του υπολογιστή κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο.
Τα είδη των προγραμμάτων που στοχοποιεί το AdwCleaner συνήθως ομαδοποιούνται με δωρεάν προγράμματα που μπορείτε να κατεβάσετε από το διαδίκτυο.

Σε πολλές περιπτώσεις, όταν κάνετε λήψη και εγκατάσταση ενός προγράμματος, η ρουτίνα εγκατάστασης αναφέρει ότι πρέπει να εγκατασταθούν επιπλέον προγράμματα εκτός εκείνου που κατεβάσατε.

Εκτός και αν εκτελείτε προσαρμοσμένη εγκατάσταση, αυτά τα ανεπιθύμητα προγράμματα θα εγκατασταθούν αυτόματα στον υπολογιστή, αφήνοντάς σας με επιπλέον γραμμές εργαλείων στο πρόγραμμα περιήγησης, adware, και άλλα ανεπιθύμητα προγράμματα.
Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να αναζητά και αφαιρεί αυτούς τους τύπους προγραμμάτων.

Οδηγίες χρήσης:
Η χρήση του είναι πολύ απλή. Απλά κατεβάστε το πρόγραμμα και εκτελέστε το.
Θα παρουσιαστεί μια οθόνη που θα περιέχει τα κουμπιά “Scan“ (σάρωση) και “Clean” (καθαρισμός).

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	AdwCleaner_main_screen.jpg 
Εμφανίσεις: 188 
Μέγεθος: 174,5 KB 
ID: 4426

Το κουμπί σάρωσης προκαλεί αναζήτηση στον υπολογιστή για ανεπιθύμητα προγράμματα και στη συνέχεια εμφανίζει όλα τα αρχεία, φακέλους και καταχωρήσεις μητρώου που βρέθηκαν στον υπολογιστή σας και χρησιμοποιούνται από τα προγράμματα adware.

Όταν η σάρωση έχει ολοκληρωθεί, ελέγξτε μέσα από τα αποτελέσματα της σάρωσης και ξετσεκάρετε όλες τις καταχωρήσεις που δεν θέλετε να καταργήσετε.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	adwcleaner-clean.jpg 
Εμφανίσεις: 186 
Μέγεθος: 124,6 KB 
ID: 4427

Όταν ολοκληρώσετε την επιλογή, απλά κάντε κλικ στο κουμπί Clean, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα την επανεκκίνηση του υπολογιστή και την αφαίρεση των αρχείων και των καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με τα διάφορα κακόβουλα λογισμικά που θέλετε να καταργήσετε.

Κατά την επανεκκίνηση, θα εμφανιστεί ένα αρχείο που δείχνει τα αρχεία, φακέλους και καταχωρήσεις μητρώου που είχαν αφαιρεθεί.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	adwcleaner-log.jpg 
Εμφανίσεις: 186 
Μέγεθος: 125,2 KB 
ID: 4428

Προειδοποίηση  Π Ρ Ο Ε Ι Δ Ο Π Ο Ι Η Σ Η
Σημειώσετε ότι το Antivir WebGuard χρησιμοποιεί την ASK Toolbar ως μέρος της ασφάλειας του διαδικτύου. Αν την αφαιρέσετε χρησιμοποιώντας το Adwcleaner, τότε το Antivir WebGuard δεν θα λειτουργεί πλέον σωστά. Ως εκ τούτου, εάν χρησιμοποιείτε αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω οδηγίες για να έχετε πρόσβαση στην οθόνη επιλογών, όπου θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το “/DisableAskDetections” πριν από τη χρήση του AdwCleaner.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα κακόβουλα λογισμικά, όπως τα Babylon και Delta Search, περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα που σας ειδοποιεί όταν κάποια άλλη εφαρμογή προσπαθεί να αλλάξει τη μηχανή αναζήτησης ή την αρχική σελίδα του browser. Κατά την εκτέλεση το AdwCleaner θα επαναφέρει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της Microsoft, εάν εντοπίσει ότι έχουν αλλάξει εξ' αιτίας adware. Αν δείτε την προειδοποίηση που αναφέρει “το AdwCleaner προσπαθεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις του browser σας”, να του επιτρέψετε να το πράξει.

Το πρόγραμμα περιέχει επίσης ορισμένες προηγμένες επιλογές που απενεργοποιούν ορισμένες ανιχνεύσεις. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις επιλογές, μπορείτε να κάνετε κλικ στο ερωτηματικό (?) στην επάνω αριστερή γωνία του προγράμματος και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Επιλογές. Τότε θα πρέπει να παρουσιαστεί με ένα παράθυρο διαλόγου όπου μπορείτε να απενεργοποιήσετε διάφορες ανιχνεύσεις.

Αυτές οι επιλογές περιγράφονται παρακάτω:
DisableAskDetection - Αυτή η επιλογή απενεργοποιεί την ανίχνευση Ask Toolbar.
DisableIEDetection - Αυτή η επιλογή απενεργοποιεί συγκεκριμένες ανιχνεύσεις του Internet Explorer.
DisableFFDetection - Αυτή η επιλογή απενεργοποιεί συγκεκριμένες ανιχνεύσεις του Firefox.
DisableChromeDetection - Αυτή η επιλογή απενεργοποιεί ανιχνεύσεις για Chrome και browsers που βασίζονται στο Chromium.
DisableOperaDetection - Αυτή η επιλογή απενεργοποιεί συγκεκριμένες ανιχνεύσεις του Opera.
DisableProxyDetection - Αυτή η επιλογή απενεργοποιεί ανιχνεύσεις μεσολάβησης.

Κατάλληλο για λειτουργικά Windows XP/Vista/7/8 (32-Bit and 64-Bit)Σύνδεσμος:
Κρυφό περιεχόμενο κειμένου! Πρέπει να είστε Μέλος. Σύνδεση ή Εγγραφή