Τα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας στο Linux (και σε άλλα λειτουργικά συστήματα ανοικτού κώδικα), καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μορφών και επιλογών.
Θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί ένα από τα πιο δημοφιλή που έχει πάρει αρκετές τιμητικές διακρίσεις, για να σας βοηθήσει να να καταλήξετε στη δική σας επιλογή.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	KDE_logo.jpg 
Εμφανίσεις: 33 
Μέγεθος: 35,3 KB 
ID: 4410

Το KDE, γνωστό και ως το περιβάλλον εργασίας K, έχει κυκλοφορήσει περίπου από το 1996. Έχει περάσει από αρκετά λίφτινγκ για να φτάσει στην σημερινή κατάσταση. Το συγκεκριμένο περιβάλλον τείνει να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή.Στο όλο πακέτο περιέχονται:
• K3b - Μια πλήρως εξοπλισμένη εφαρμογή για CD / DVD authoring.
• Konqueror – Εξερευνητής αρχείων και web browser.
• digiKam - Ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας που υποστηρίζει το “ανέβασμα” άλμπουμ στο Flickr, Facebook, κλπ.
• Calligra - Μια πλήρης σουίτα γραφείου.
• Παιχνίδια - Yup, το KDE έρχεται με αρκετά διασκεδαστικά arcade παιχνίδια που παρέχουν μια ελάχιστη ψυχαγωγία.

Σημείωση Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η
Ανάλογα με τη διανομή Linux, το KDE μπορεί να κυκλοφορεί με διαφορετικό αριθμό ενσωματωμένων πακέτων - μερικές φορές λιγότερων και μερικές φορές περισσότερων


Η αρχική επιφάνεια, μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, δεν έχει να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο. Παρόλα αυτά, το μενού ρυθμίσεων του συστήματος επιτρέπει να κάνετε αλλαγές που θα μετατρέψουν εντελώς το περιβάλλον.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	KDE_arxiki.jpg 
Εμφανίσεις: 32 
Μέγεθος: 28,0 KB 
ID: 4411

Μετά από μερικές γρήγορες αλλαγές, μπορείτε να πάρετε μια ωραία εμφάνιση. Αν διαθέσετε μερικά λεπτά για να “παίξετε” με τις ρυθμίσεις του συστήματος και να ενεργοποιήσετε κάποια widgets, μπορείτε να καταλήξετε σε μια αρκετά αξιοπρεπή εμφάνιση περιβάλλοντος.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	KDE_env.jpg 
Εμφανίσεις: 32 
Μέγεθος: 38,8 KB 
ID: 4412

Επιδόσεις
Συνολικά, το KDE είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο περιβάλλον εργασίας που παρέχει ένα αξιοπρεπές ποσό των σύγχρονων ανέσεων σε γραφικό περιβάλλον του υπολογιστή.

Τα θετικά
• Εύκολο να το διαχειριστείτε, αν είστε ήδη εξοικειωμένοι με μενού διεπαφών χρήστη.
• Εύκολο να προσαρμοστεί.
• Ενσωματώνει τα Widgets, μια συμπαθητική προσθήκη που μπορούν να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες με μια ματιά.
• Περιέχει σχεδόν τα πάντα που θα κάνουν εξ αρχής τον υπολογιστή σας πλήρως λειτουργικό.

Τα αρνητικά
• Δεν μπορεί να αποδώσει σωστά σε χαμηλών επιδόσεων υπολογιστές. Προκειμένου να μετριαστεί αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε κάποια από τα εφέ.
• Όταν αλλάζετε ρυθμίσεις των θεμάτων επιφάνειας εργασίας, πιθανών να παρατηρήσετε ότι κάποιες εφαρμογές δεν κληρονομούν τις ρυθμίσεις που έχετε επιλέξει. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να διορθωθεί αυτό, όπως με το GTK-theme-switch (ένα μικρό και γρήγορο βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών, για να ενεργοποιήσετε GTK θέματα)Μεταβείτε στην παρακάτω σελίδα απ' όπου μπορείτε να διαβάσετε διάφορους τρόπους για να κατεβάσετε το λογισμικό.
Σύνδεσμος:
Κρυφό περιεχόμενο κειμένου! Πρέπει να είστε Μέλος. Σύνδεση ή Εγγραφή