Είναι ένας παραμετρικός δημιουργός 3D μοντέλων. Σας επιτρέπει να τροποποιήσετε εύκολα το σχέδιό σας, πηγαίνοντας προς τα πίσω ακολουθώντας το ιστορικό και τις αλλαγές των παραμέτρων του μοντέλου.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	Freecad.jpg 
Εμφανίσεις: 67 
Μέγεθος: 62,8 KB 
ID: 4169

Είναι ανοικτού κώδικα (άδεια LGPL) και εντελώς modular, επιτρέποντας επέκταση και προσαρμογή πολύ προχωρημένου σταδίου.

Σαν multiplatfom, μπορεί να διαβάζει και γράφει αρχεία ανοιχτής μορφής, όπως STEP, IGES, STL και άλλα.

Γενικά χαρακτηριστικά
 • Είναι multi -platform . Τρέχει και συμπεριφέρεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε Windows Linux και Mac OSX πλατφόρμες .
 • Είναι μια πλήρης εφαρμογή GUI . Έχει ένα πλήρες γραφικό περιβάλλον χρήστη που βασίζεται στο διάσημο Qt πλαίσιο , με μια προβολή 3D με βάση Open Inventor , επιτρέποντας γρήγορη απόδοση των 3D σκηνές και μια πολύ προσιτή γραφική αναπαράσταση σκηνής .
 • Λειτουργεί επίσης ως μια εφαρμογή της γραμμής εντολών , με χαμηλό αποτύπωμα μνήμης . Στη λειτουργία γραμμής εντολών τρέχει χωρίς interface του , αλλά με όλα τα εργαλεία της γεωμετρίας του . Μπορεί για παράδειγμα να χρησιμοποιείται ως διακομιστής να παράγει περιεχόμενο για άλλες εφαρμογές.
 • Στο λογισμικό μπορούν να εισαχθούν ως μια ενότητα Python μέσα σε άλλες εφαρμογές που μπορούν να τρέχουν python scripts , ή σε μια κονσόλα python . Όπως και σε κατάσταση κονσόλας , το τμήμα διασύνδεσης δεν είναι διαθέσιμο , αλλά όλα τα εργαλεία γεωμετρίας είναι προσβάσιμα .
 • Έννοια Workbench : Στο περιβάλλον του προγράμματος, τα εργαλεία ομαδοποιούνται από πάγκους εργασίας . Αυτό σας επιτρέπει να εμφανίσετε μόνο τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για να ολοκληρώσει μια συγκεκριμένη εργασία , διατηρώντας το χώρο εργασίας τακτοποιημένο και ανταποκρίνεται στις ανάγκες, και τη γρήγορη εφαρμογή να φορτώσει .
 • Πλαίσιο Plugin / Ενότητα για την καθυστερημένη φόρτωση των χαρακτηριστικών / δεδομένων τύπων. Χωρίζεται σε μια βασική εφαρμογή και ενότητεςφορτώνονται μόνο όταν χρειάζεται. Σχεδόν όλα τα εργαλεία και τους τύπους γεωμετρίας αποθηκεύονται σε λειτουργικές μονάδες . Ενότητες συμπεριφέρονται σαν plugins , και μπορούν να προστεθούν ή να αφαιρεθούν σε μια υπάρχουσα εγκατάστασή του.
 • Παραμετρικά συνδυαστικά αντικείμενα εγγράφου: Όλα τα αντικείμενα σε ένα έγγραφο FreeCAD μπορεί να ορίζονται από τις παραμέτρους . Αυτές οι παράμετροι μπορούν να τροποποιηθούν on the fly , και να υπολογιστούν εκ νέου ανά πάσα στιγμή . Η σχέση μεταξύ των αντικειμένων είναι επίσης αποθηκευμένη, έτσι η τροποποίηση ενός αντικειμένου τροποποιείται επίσης από τα αντικείμενα της.
 • Παραμετρική πρωτόγονη δημιουργία ( κουτί , σφαίρα, κύλινδρος , κλπ )
 • Γραφική πράξεις τροποποίησης , όπως μετάφραση , περιστροφή , κλιμάκωση , αντανάκλαση , offset ( τετριμμένο ή μετά Jung / Shin / Choi ) ή τη μετατροπή σχήματος , σε οποιοδήποτε επίπεδο του χώρου 3D
 • Λογικές πράξεις ( ένωση, διαφορά , διασταύρωση )
 • Γραφική δημιουργία απλή επίπεδη γεωμετρία , όπως γραμμές , καλώδια , ορθογώνια , τόξα ή κύκλους σε κάθε επίπεδο 3D χώρο
 • Μοντελοποίηση με ευθείες ή εξώθηση των τμημάτων και "φιλέτων" .
 • Τοπολογικά συστατικά όπως κορυφές , ακμές , σύρματα και αεροπλάνα (μέσω python scripting ) .
 • Έλεγχος και επισκευή εργαλείων για μάτια : γερό τεστ , μη - δύο - συλλέκτες τεστ , τεστ αυτόματης διασταύρωσης , πλήρωσης οπών και ομοιόμορφο προσανατολισμό .
 • Σχολιασμοί , όπως κείμενα ή τις διαστάσεις
 • Αναίρεση / Επανάληψη πλαίσιο : Τα πάντα είναι undo / redoable , με πρόσβαση στη στοίβα αναίρεσης , πολλά βήματα μπορούν να αναιρεθούν σε μια στιγμή .
 • Διαχείριση συναλλαγών : Οι undo / redo αποθηκευμένων συναλλαγών του εγγράφου και όχι μεμονωμένων δράσεων , επιτρέποντας σε κάθε εργαλείο για να καθορίσει ακριβώς τι πρέπει να αναιρεθεί ή να επαναλαμβάνεται.
 • Ενσωματωμένο πλαίσιο scripting : διαθέτει ένα ενσωματωμένο διερμηνέα Python , και ένα API που καλύπτει σχεδόν κάθε μέρος της αίτησης , το περιβάλλον , τη γεωμετρία και την εκπροσώπηση αυτής της γεωμετρίας στην προβολή 3D . Ο διερμηνέας μπορεί να τρέξει εντολές και μόνο μέχρι σύνθετα σενάρια στην πραγματικότητα ολόκληρες ενότητες μπορούν ακόμη και να προγραμματιστούν πλήρως σε Python .
 • Built -in Python κονσόλα με τονισμό σύνταξης , autocomplete και την κατηγορία του προγράμματος περιήγησης : εντολές Python μπορεί να εκδοθούν άμεσα σε FreeCAD και να επιστρέψει αμέσως τα αποτελέσματα , επιτρέποντας σεναριογράφους να ελέγξετε τη λειτουργία του on the fly , να διερευνήσει το περιεχόμενο των ενοτήτων και εύκολα να μάθουν για το FreeCAD εσωτερικά .
 • Αλληλεπίδραση του χρήστη mirroring στην κονσόλα : Τα πάντα για τον χρήστη στο περιβάλλον FreeCAD εκτελεί τον κώδικα python , το οποίο μπορεί να εκτυπωθεί στην κονσόλα και καταγράφονται σε μακροεντολές .
 • Πλήρης μακρο καταγραφή και επεξεργασία : Οι εντολές python εκδίδεται όταν ο χρήστης χειρίζεται το interface μπορεί στη συνέχεια να καταγράφονται , επεξεργασία , αν χρειαστεί , και να αποθηκευτεί για να αναπαραχθεί αργότερα.
 • Η ένωση (ZIP βάση ) έγγραφο μορφή αποθήκευσης : . Τα έγγραφα αποθηκεύονται με FCstd επέκταση μπορεί να περιέχει πολλούς διαφορετικούς τύπους πληροφοριών , όπως είναι η γεωμετρία , σενάρια ή εικονίδια μικρογραφία .
 • Πλήρως προσαρμόσιμο / scriptable Graphical User Interface . Το Qt - based interface του FreeCAD είναι πλήρως προσβάσιμο μέσω του διερμηνέα python . Εκτός από τις απλές λειτουργίες που η ίδια FreeCAD παρέχει στους πάγκους εργασίας , το συνολικό πλαίσιο Qt είναι προσβάσιμο επιτρέποντας κάθε λειτουργία στο γραφικό περιβάλλον , όπως η δημιουργία , προσθέτοντας , docking , τροποποίηση ή κατάργηση γραφικών στοιχείων και γραμμές εργαλείων .
 • ( Συστήματα Linux μόνο κατά τη στιγμή ) μικρογραφιών : Εικονίδια στο έγγραφο της εφαρμογής εμφανίζουν τα περιεχόμενα του αρχείου στις περισσότερες εφαρμογές διαχείρισης αρχείων , όπως ναυτίλος του gnome .
 • Μια σπονδυλωτή εγκατάσταση MSI επιτρέπει την ευέλικτη εγκατάσταση σε συστήματα Windows . Πακέτα για συστήματα Ubuntu είναι επίσης διατηρούνται .


Σε ποιους απευθύνεται
Σημείωση Σ Η Μ Ε Ι Ω Σ Η
Τον οικιακό χομπίστα. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία σε CAD, ενώ μπορείται να λάβετε βοήθεια από την υποστηρικτική κοινότητα.
Τον έμπειρο χρήστη CAD. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία που συναντάτε σε εμπορικά λογισμικά παραμετρικής μοντελοποίησης, στο FreeCAD θα βρείτε παρόμοια εργαλεία.
Τον προγραμματιστή. Οι περισσότερες λειτουργίες του FreeCAD είναι προσιτές με του Python. Μπορείτε εύκολα να καθοδηγήσετε το FreeCAD με scripts, να χτίσετε τα δικά σας modules ή ακόμα και το ενσωματώσετε στη δική σας εφαρμογή.
Windows
Σύνδεσμος:
Κρυφό περιεχόμενο κειμένου! Πρέπει να είστε Μέλος. Σύνδεση ή Εγγραφή


Ubuntu
Σύνδεσμος:
Κρυφό περιεχόμενο κειμένου! Πρέπει να είστε Μέλος. Σύνδεση ή Εγγραφή


Mac OSX
Σύνδεσμος:
Κρυφό περιεχόμενο κειμένου! Πρέπει να είστε Μέλος. Σύνδεση ή Εγγραφή