Τι επιλογές έχουμε για να φτιάξουμε έναν media center.Να φτιάξουμε ένα καινούργιο σύστημα,να χρησιμοποιήσουμε ένα παλαιό
π.χ. κάποιο netbook που δεν χρησιμοποιούμε ποια ή ακόμα και ένα raspberry pi.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	OpenELEC_logo.png 
Εμφανίσεις: 48 
Μέγεθος: 13,8 KB 
ID: 4079


Όταν λοιπόν λύσουμε το θέμα Hardware, θα πρέπει να αποφασίσουμε τι πρόγραμμα θα βάλουμε.Μία πάρα πολύ καλή πρόταση είναι το Xbmc.Αλλά πώς θα το περάσουμε στο σύστημα.Θα μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε τα Windows ή την αγαπημένη μας διανομή Linux στον υπολογιστή και στη συνέχεια το XBMC. Ένα λειτουργικό σύστημα όμως είναι σχεδιασμένο για να είναι πολλαπλών χρήσεων με συνέπεια να εκτελεί εργασίες και υπηρεσίες τις οποίες δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ποτέ. Εδώ έρχεται το OpenELEC.Μία μικρή διανομή Linux που περιλαμβάνει μόνο το λογισμικό που απαιτείται για να τρέξει το XBMC .
Σε αντίθεση με άλλες λύσεις XBMC, δεν είναι βασισμένο σε καμία διανομή Linux.Έχει χτιστεί από το μηδέν ειδικά για να λειτουργήσει ως ένας media center.
Αυτό σημαίνει ότι δεν περιλαμβάνουν προγράμματα οδήγησης για πράγματα που απλά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν, όπως π.χ. 3G κάρτες και ταμπλέτες γραφικών.
Λόγω του ότι είναι πολύ μικρό ( 100MB ) εγκαθίσταται σε δευτερόλεπτα και φορτώνει εξαιρετικά γρήγορα ( κανονικά περίπου 20 δευτερόλεπτα).
Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί ώστε η διαχείρισή του να γίνεται ως μια συσκευή. Έτσι μπορεί να ενημερωθεί αυτόματα και μπορεί να διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου μέσα από γραφικό περιβάλλον.
Ακόμα κι αν τρέχει σε Linux , δε θα χρειαστεί ποτέ να δείτε μια κονσόλα διαχείρισης ,να βάλετε μια εντολή στο τερματικό ή να ανοίξετε κάποιο παράθυρο.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	openelec.png 
Εμφανίσεις: 41 
Μέγεθος: 62,1 KB 
ID: 4080


Σύνδεσμος:
Κρυφό περιεχόμενο κειμένου! Πρέπει να είστε Μέλος. Σύνδεση ή Εγγραφή