Αν ο φορητός υπολογιστής σας είναι στην πρίζα αλλά δεν φορτίζεται, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Όταν συνδέετε τον φορητό υπολογιστή στο ρεύμα, περιμένετε να δείτε κάποια ένδειξη φόρτισης. Μερικές φορές όμως δεν λαμβάνετε την επιθυμητή ένδειξη, επειδή συνήθως η μπαταρία έχει σχεδόν αποξηρανθεί έχοντας σαν αποτέλεσμα να μη φορτίζει. Τι πήγε στραβά; Γιατί δεν λειτουργεί και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Η επαναφόρτιση ενός φορητού υπολογιστή μπορεί να φαίνεται αρκετά απλή υπόθεση. Εσείς τον συνδέσετε στην πρίζα – εύκολη υπόθεση - αλλά λειτουργεί; Λοιπόν, δεν είναι απαραίτητα τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Ανάμεσα στην πρίζα και τη μπαταρία σας, μεσολαβούν πολλά βήματα και τεχνητά μέρη που μπορούν να οδηγήσουν στην αποτυχία. Μερικοί μπορείτε να το διορθώσετε εύκολα με τη χρήση λογισμικού ή με την αγορά μια νέας μπαταρίας, αλλά μερικά προβλήματα μπορεί να απαιτήσουν επίσκεψη σε κατάστημα για επισκευή ή ακόμα και μια πλήρη αντικατάσταση του συστήματος. Ακολουθώντας όμως μερικά απλά βήματα, θα βοηθηθείτε να προσδιορίσετε την προέλευση του προβλήματος και έτσι να επιλέξετε την πιο οικονομική λύση.

1 . Είστε στην πρίζα;

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	imagesCAK0RXVH.jpg 
Εμφανίσεις: 73 
Μέγεθος: 4,7 KB 
ID: 3754

Ακούγεται ανόητο, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το laptop είναι στην πραγματικότητα συνδεδεμένο στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Πριν από οποιονδήποτε έλεγχο, θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι, τόσο η πρίζα όσο και το βύσμα του laptop είναι καλά στερεωμένα. Ελέγξτε το σώμα του μετασχηματιστή ρεύματος και βεβαιωθείτε ότι όλα τα αφαιρούμενα καλώδια είναι σωστά. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία είναι σωστά τοποθετημένη στην υποδοχή της και ότι δεν υπάρχει τίποτα λάθος στα σημεία επαφής, είτε της μπαταρίας είτε του laptop. Τέλος, ερευνήστε αν το πρόβλημα δεν βρίσκεται εξ ολοκλήρου στο laptop. Δοκιμάστε να συνδέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας σε μια διαφορετική πρίζα και ελέγξτε για καμένη ασφάλεια.

2 . Εξασθενημένη μπαταρία

Ένας απλός τρόπος για να ελέγξετε την ακεραιότητα της μπαταρίας είναι να την αφαιρέσετε τελείως και να συνδέσετε απ' ευθείας το φορητό υπολογιστή στο ρεύμα. Αν το laptop λειτουργήσει σωστά, το πρόβλημα έγκειται στην μπαταρία.

3 . Διακοπές στο κάλωδιο

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	laptop cable.png 
Εμφανίσεις: 73 
Μέγεθος: 64,8 KB 
ID: 3755

Ελέγξτε σε όλο το μήκος το καλώδιο τροφοδοσίας, για τυχόν τσακίσματα. Ελέγξτε τα άκρα για πιθανές σπασμένες συνδέσεις. Επιθεωρήστε τον μετασχηματιστή και κοιτάξτε προσεκτικά για αποχρωματισμένα καλώδια. Επίσης, ελέγξτε αν μυρίζει σαν καμένο πλαστικό. Είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται εκεί το πρόβλημα.

4 . Ελέγξτε τις συνδέσεις

Επισημαίνεται ότι η σύνδεση του βύσματος τροφοδοσίας του φορητού υπολογιστή, θα πρέπει να είναι αρκετά σταθερή. Υπάρχει κίνδυνος να σπάσει μέσα στην υποδοχή αν η σύνδεση είναι χαλαρή ή ταλαντεύεται. Κι εδώ πρέπει να γίνει έλεγχος για αποχρωματισμούς ή μυρωδιά καμένου υλικού. Επισκευάστε αν φαίνεται να υπάρχει κάποια ζημιά στην υποδοχή τροφοδοσίας.

5 . Καταπολεμήστε τη θερμότητα

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	fis_laptop.png 
Εμφανίσεις: 72 
Μέγεθος: 47,2 KB 
ID: 3756

Μια μπαταρία που δε φορτίζει μπορεί μερικές φορές να προκαλείται μερικές φορές από την υπερθέρμανση του φορητού υπολογιστή. Το αποτέλεσμα είναι διπλό. Είτε ο φορητός υπολογιστής “κλείνει” για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση της μπαταρίας καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία, με κίνδυνο την πρόκληση πυρκαγιάς, είτε άλλες φορές οι αισθητήρες καταστρέφονται εξ αιτίας της αυξημένης θερμοκρασίας, οπότε “λέει το σύστημα” ότι η μπαταρία έχει φορτιστεί πλήρως ή απουσιάζει εντελώς, προκαλώντας τα γνωστά προβλήματα φόρτισης .

Αυτά τα προβλήματα γίνονται πολύ πιο έντονα και πιθανά, όταν μιλάμε για παλιούς φορητούς υπολογιστές που δεν έχουν την ποιότητα της τεχνολογίας ψύξης που υπάρχει σήμερα, ή όταν χρησιμοποιείτε τον φορητό υπολογιστή στον καναπέ ή στο κρεβάτι, ενώ μια κουβέρτα ή ένα μαξιλάρι καλύπτει τις γρίλιες ψύξης. Αφήστε το σύστημα να κρυώσει και βεβαιωθείτε ότι οι αεραγωγοί είναι καθαροί και χωρίς εμπόδια


nfo:
Κρυφό περιεχόμενο κειμένου! Πρέπει να είστε Μέλος. Σύνδεση ή Εγγραφή