Η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει την πρώτη της εφαρμογή για Android, σε μια προσπάθεια να πωλείται μουσική για τους χρήστες του λογισμικού της Google.

Εξετάζεται επίσης η έναρξη μιας υπηρεσίας streaming όπως του ανταγωνιστικού Spotify.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	index_hero.jpg 
Εμφανίσεις: 18 
Μέγεθος: 97,2 KB 
ID: 3679


Οι ειδικοί λένε ότι οι κινήσεις αυτές θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανακοπή του κύματος μείωσης των πωλήσεων από το κατάστημα του iTunes, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες μετάδοσης streaming έχουν γίνει δημοφιλείς.

Η Apple, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά, έχει ανοίξει διερευνητικές συνομιλίες με ανώτερα στελέχη, σχετικά με το ενδεχόμενο έναρξης μιας υπηρεσίας on-demand streaming που θα ανταγωνιστεί το Spotify και το Beats Music.

Η Apple έχει ήδη 80% μείωση των πωλήσεων στις ΗΠΑ, ωστόσο, συνολικά το κατέβασμα τραγουδιών που μπήκε σε ύφεση το περασμένο έτος ήδη είναι κάτω περίπου 12% κατά τις πρώτες οκτώ εβδομάδες του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen SoundScan .

Η μείωση αυτή οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας streaming μουσικής, όπως αυτής του Spotify και πρόσφατα του Beats Music.

Σύμφωνα με την Nielson, το 48% των ιδιοκτητών smartphone χρησιμοποιούν τις φορητές συσκευές τους καθημερινά για να ακούν streaming μουσική, σε αντίθεση με το 42% που τις χρησιμοποιούν για το κατέβασμα μουσικής.

nfo:
Κρυφό περιεχόμενο κειμένου! Πρέπει να είστε Μέλος. Σύνδεση ή Εγγραφή