Ένα "αστικού σχεδιασμού και προσομοίωσης παιχνίδι", στο οποίο ο παίκτης έχει ως στόχο να κερδίσει χρήματα μέσα από τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων από τις οδικές, σιδηροδρομικές , θαλάσσιες και εναέριες οδούς . Είναι ένα open source ριμέικ του Transport Tycoon Deluxe(1995) .
Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	150px-Openttdlogo.svg.png 
Εμφανίσεις: 43 
Μέγεθος: 13,3 KB 
ID: 3659
Αναπαράγει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του Transport Tycoon Deluxe , αλλά έχει και πολλές προσθήκες , όπως μια σειρά από μεγέθη χαρτών , υποστήριξη για πολλές γλώσσες , προσαρμοσμένη AI , δυνατότητα λήψης εξατομικεύσεων, υποστήριξη για πολλά λειτουργικά συστήματα , καθώς και ένα πιο φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον. Υποστηρίζει επίσης LAN και Internet multiplayer , τόσο για co-op όσο και σαν αντίπαλοι,απο 2 έως και 255 παίκτες .
Είναι υπό συνεχή ανάπτυξη και είναι ένα δημοφιλές παιχνίδι open source . Σύμφωνα με μια μελέτη από τα 61.154 έργα ανοικτού κώδικα στο SourceForge κατά την περίοδο μεταξύ 1999-2005 το OpenTTD κατετάγη το 8ο πιο ενεργό έργο ανοικτού κώδικα στο να λαμβάνει patches και εισφορές ( μετά το 2005 , κινήθηκε προς το δικό τους server )

Πληροφορία Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Α
Λειτουργικά που υποστηρίζονται

  • BSD, ειδικά FreeBSD, NetBSD και OpenBSD
  • Linux
  • Solaris
  • Windows 95/98/ME/2000/XP/Vista/7
Σύνδεσμος:
Κρυφό περιεχόμενο κειμένου! Πρέπει να είστε Μέλος. Σύνδεση ή Εγγραφή