Η Lexigram παρέχει πλέον εντελώς δωρεάν τα λεξικά και τα εκπαιδευτικά λογισμικά της, τα οποία ως τώρα πουλούσε. Η μόνη πηγή εσόδων, όχι για να αποσβέσουμε τα έξοδα της εικοσάχρονης εργασίας φιλολόγων και προγραμματιστών, αλλά για να αντεπεξέλθουμε στο κόστος της τρέχουσας διαχείρισης του ιστότοπου και της διαρκούς βελτίωσης, εμπλουτισμού και αναβάθμισης των λεξικών και των λογισμικών θα ήταν ή δωρεές ή διαφημίσεις, εμείς προτιμήσαμε το δεύτερο.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	Lexigram.png 
Εμφανίσεις: 38 
Μέγεθος: 6,0 KB 
ID: 3538

Στους στόχους μας είναι και η δωρεάν "ζωντανή" υποστήριξη μαθητών μέσω διαδικτύου από εκπαιδευτικούς. Ακόμα και μαθητές θα δίνουν απαντήσεις – αναβίωση της αλληλοδιδασκαλίας, που πρωτοεφαρμόστηκε επί Καποδίστρια.
Η Lexigram αναπτύσσει λογισμικό και ηλεκτρονικά λεξικά για τον σπουδαστή, τον εκπαιδευτικό και για όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ελληνική γλώσσα.
Το κοινό χαρακτηριστικό που τα κάνει μοναδικά είναι ότι διαθέτουν πολλά και τεράστια λεξικά της νέας και της αρχαίας ελληνικής (κλιτικά, ορθογραφικά, ερμηνευτικά, συνωνύμων – αντιθέτων, ομορρίζων). Τα προγράμματα χρησιμοποιούν τα λεξικά αυτά για να μπορείτε:

Να έχετε απάντηση σε οποιαδήποτε γλωσσική απορία.
Να λύνετε με ευχάριστο και διαδραστικό (διαλογικό) τρόπο τις σχολικές ασκήσεις αλλά και οποιαδήποτε άλλη, αφού κάνοντας μόνο κλικ μπορείτε και εσείς να δημιουργείτε και να λύνετε άπειρες ασκήσεις γραμματικής, ομορρίζων και συντακτικού (συντακτικού μόνο για την αρχαία).
Τα ιδρύματα Σταύρος Νιάρχος και Χρήστου Λαμπράκη, εκτιμώντας τα λεξικά και το εκπαιδευτικό λογισμικό, βοήθησαν στην προβολή τους.

Σύνδεσμος:
Κρυφό περιεχόμενο κειμένου! Πρέπει να είστε Μέλος. Σύνδεση ή Εγγραφή